Bestelproces

Annulering en klachten

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op.

Als u uw bestanden nog niet geüpload en bevestigd heeft, kunt u kosteloos annuleren.

Als we reeds uw bestanden gecheckt hebben (met of zonder online proefdruk), kan het zijn dat er annuleringskosten in rekening gebracht worden.

Annuleren is niet meer mogelijk wanneer het drukproces gestart is.

Kan ik mijn producten retourneren?

Nee, dit is niet mogelijk. Iedere bestelling is uniek en kan niet opnieuw aangeboden worden. Hierdoor is het niet toegestaan producten te retourneren.

Mijn product heeft een defect.

Wanneer er iets mis is met de geleverde producten, waarbij het defect gerelateerd is aan het drukproces of het transport, stuurt u dan alstublieft zo spoedig mogelijk foto´s van de producten. Op deze foto´s dient het defect duidelijk zichtbaar te zijn. U kunt de foto´s sturen naar klantenservice(at)printsafari.com. Zorg ervoor dat er 10-15 voorbeelden van de geleverde producten op elke foto staan.

  • Voer als onderwerp van uw email het nummer van uw bestelling in.
  • Stuur de producten niet per post naar ons op.
  • In het geval van transport- of verpakkingsschade, bewaar dan alstublieft de producten én de verpakking, totdat alles gecheckt is.

Wanneer we uw email met uw klacht en foto´s ontvangen hebben, zullen we uw klacht in behandeling nemen en zo snel mogelijk een passende oplossing bieden.

Hoe kan ik een defect zo goed mogelijk vastleggen op de foto?

De snelste manier om een probleem met de geleverde producten op te lossen is door middel van het opsturen van foto´s die het defect duidelijk weergeven. We raden aan om foto´s te nemen in het daglicht of een goed verlichte ruimte, omdat de cameraflits de zichtbaarheid van het defect ernstig kan verminderen. De producten kunnen het best neergelegd worden in een waaiervorm, waarbij meerdere kopieën met het defect zichtbaar zijn. Wanneer de defecten op zowel de voor- als de achterkant voorkomen of bij het ontbreken van een print op de achterkant bij een bestelling van een dubbelzijdig product, vouw dan alstublieft één hoek om zodat beide zijdes zichtbaar zijn (zie voorbeeld B).

Help Center Main Page