Kleur

Kleurmodus

CMYK is de standaard kleurmodus voor offset printen. U dient uw bestanden dan ook in te dienen in de CMYK kleurmodus. Als u de RGB kleurmodus gebruikt heeft, dient u uw bestanden te converteren naar CMYK om onverwachte verrassingen te voorkomen. Hetzelfde geldt voor spotkleuren.

Wij raden aan dat uzelf uw bestanden converteert naar CMYK, omdat er mogelijk geringe kleurveranderingen kunnen optreden. Op deze manier heeft u een kans om mogelijke kleurveranderingen tijdig te ontdekken en aan te passen, zodat u uiteindelijk het gewenste resultaat zult ontvangen. Afhankelijk van uw kleurkeuzes kunnen kleuren dof en uitgewassen lijken, wanneer deze naar CMYK geconverteerd zijn, zoals weergegeven in de afbeelding hieronder.

Kleurweergave

Houd er rekening mee dat uw monitor de kleuren niet nauwkeurig, dus niet zoals ze eruit zullen zien op papier, weergeeft. In het algemeen zien kleuren er helderder uit op een scherm.

Kleurdensiteit

Hoge densiteit: Dit is een zeer hoge toepassing van inkt op één plek die niet goed droogt, wat kan resulteren in vlekken. Om dit te voorkomen raden wij aan om een kleurdensiteit onder 300% te gebruiken.

Lage densiteit en kleurverloop: Bij het werken met een zeer lage kleurdensiteit (tot ongeveer 10 of 15%) is er altijd een zekere mate van onvoorspelbaarheid. Afhankelijk van de toepassing van inkt en het gebruikte papier, kunnen de kleuren in zichtbaarheid verminderen. Bij ontwerpen waarbij de kleur vervaagt naar wit of die overgangen bevatten, beginnen of eindigen deze elementen mogelijk niet exact waar u dit bedoeld heeft.

Rich Black: Als u een effen zwart vlak in uw ontwerp heeft, raden wij aan de volgende kleurmix te gebruiken om zo ‘’Rich black’’ te krijgen: C 60%, M 40%, Y 40% K 100%.

Belangrijke opmerking

Ondanks dat wij proberen om het best mogelijke resultaat te verwezenlijken, kunnen wij geen nauwkeurige kleurreproductie garanderen en zullen we geen terugbetaling of herdruk uitvoeren van een bestelling bij klachten met betrekking tot kleurvariatie. Lees hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

Wanneer u een exacte kleur nodig heeft die niet kan worden weergegeven door middel van CMYK, raden wij het gebruik van HKS of pantone aan. Als u deze optie niet kunt selecteren voor het desbetreffende product, <contacteer ons> of gebruik ons <formulier voor een aanvraag op maat>.