Voorbereiding van bestanden

Orientatië design & pagina orientatië

Producten met twee zijdes

Als uw product twee zijdes heeft, wordt de oriëntatie bepaald door hoe de twee zijdes in verhouding tot elkaar worden geprint. Wanneer u uw bestanden uploadt, dienen uw bestanden de titels ‘’voorkant’’ en ‘’achterkant’’ te hebben (‘’V’’ en ‘’R’’ in de afbeelding).

Als beide zijdes dezelfde oriëntatie hebben (landschap of portret), dan worden deze zijdes geprint van bovenkant-bovenkant naar onderkant-onderkant.

Als u een landschap-zijde met een portret-zijde wilt combineren, zal de achterkant zich waarschijnlijk aan de linkerkant bevinden, in verhouding tot de voorkant. Wij raden deze oriëntatie niet aan.

Gevouwen producten

Gevouwen producten (bijvoorbeeld brochures, wenskaarten en gevouwen visitekaarten) worden ook geüpload als "voorkant" (buitenzijdes) en "achterkant" (binnenzijdes). De stippellijn in de afbeelding stelt de vouwlijn in uw document voor.

Enveloppen zijn ook gevouwen producten. 4/4 enveloppen zijn in principe opgezet zoals de voorkant van landschap-wenskaarten. Maak voor het ontwerpen van enveloppen alstublieft gebruik van onze printsjablonen.

Producten met meerdere pagina´s

Bij het opzetten van producten met meerdere pagina’s, zoals brochures en kalenders, dient u deze op te zetten als losse pagina's en dus niet als spreads. Wanneer u een brochure met acht pagina’s bestelt, dient u dus 8 aparte bestanden te uploaden.

U kunt een zip-bestand of een multi-pagina PDF uploaden. Als u een zip-bestand uploadt, zorg er dan alstublieft voor dat al uw bestandsnamen het juiste paginanummer bevatten. De omslag is paginanummer 1.

Help Center Main Page