Voorbereiding van bestanden

Checklijst

U bent volledig verantwoordelijk voor de correctheid van uw ingediende bestanden.

Wij doen ons uiterste best om u te helpen uw bestanden correct in te dienen om zo drukfouten te voorkomen. Indien uw bestand niet aan onze bestandseisen voldoet en een drukfout treedt op, zullen wij uw bestelling niet opnieuw printen of terugbetalen. Bekijk ook onze checklijst voor de belangrijkste zaken waarmee u rekening dient te houden tijdens het ontwerpen.

• Afloop en veiligheidsgebied: Zorg ervoor dat u het concept van afloop en veiligheidsgebied begrijpt. Uw bestand moet dusdanig voorbereid zijn dat er rekening is gehouden met eventuele geringe afwijkingen bij het snijden. Lees meer.
  • Documentgrootte: Uw bestand dient de exacte afmetingen (documentgrootte) te hebben, zoals vereist voor het bestelde product (inclusief afloop). Documentgrootte wordt ook wel canvasgrootte genoemd. Klik hier.
  • Printsjablonen: Wij raden aan om onze printsjablonen te gebruiken bij het ontwerpen van uw bestanden. Deze sjablonen hebben het correcte formaat inclusief afloop. Klik hier.
  • Kleurmodus: Werk altijd in de CMYK kleurmodus, gebruik nooit de RGB kleurmodus. Houd alstublieft ook rekening met het risico van extreem hoge of lage kleurdensiteiten. Lees meer.
  • Resolutie: De minimale resolutie is 300 PPI (pixels per inch). Lagere resoluties kunnen resulteren in afdrukken van mindere kwaliteit. Onze server controleert automatisch de resolutie van uw bestanden. Het systeem zal bestanden afwijzen met een resolutie lager dan 150 PPI en zal een waarschuwing geven voor bestanden met een resolutie tussen 150 en 300 PPI.
  • Bestandsformaat: Wij raden het gebruik van PDF aan. PDF behoudt alle vector-gebaseerde elementen in uw bestand. Vector elementen zorgen over het algemeen voor scherpere graphics en vloeiendere teksten dan pixel-gebaseerde formaten. Lees meer.
  • Orientatië design: Als u een PDF-bestand met meerdere pagina’s indient, zorg er dan voor dat de pagina's correct zijn georiënteerd in verhouding tot elkaar.  Lees meer.
  • Fouten in online weergave: Wanneer uw bestanden (en drukproef) weergegeven worden en u deze controleert, raden wij het gebruik van professionele applicaties zoals Adobe Photoshop, Illustrator, Acrobat Reader aan. Het is ten zeerste af te raden om uw bestand te bekijken in uw browser of met standaard applicaties zoals Picture viewer, Fax Viewer etc. Deze programma’s kunnen fouten weergeven die niet daadwerkelijk voorkomen. Wij raden aan om uw design te bekijken op dezelfde manier zoals het bestand uiteindelijk geprint wordt.
  • Spotkleuren/spot UV: Als u een product met spotkleuren/spot UV bestelt, gebruik dan alstublieft onze instructies voor spotkleuren/spot UV.

Wij zijn constant bezig het help center te verbeteren, zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren. Als u een vraag heeft, aarzel dan niet om te mailen naar klantenservice(at)printsafari.com. Als u een suggestie heeft om het help center te verbeteren (of iets anders op de website), neem ook dan gerust contact met ons op. Hartelijk dank voor uw feedback.

Help Center Main Page