Lettertypes

Het is noodzakelijk alle bestanden aan te leveren met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines.

Afhankelijk van de het bestandsformaat, dient u lettertypes te ''embedden'' of te ''outlinen''. Lettertypes moeten embedded zijn in PDF-bestanden (hoewel sommige lettertypes auteursrechtelijke beperkingen kunnen hebben), en in EPS bestanden moeten de lettertypes omgezet worden naar paths of curves. Als u QuarkExpress gebruikt, dient u alle lettertypes en afbeeldingen toe te voegen. Houd er alstublieft rekening mee dat de fouten met betrekking tot lettertypes niet gegarandeerd ontdekt en verbeterd zullen worden tijdens de handmatige bestandscontrole.

Als u uw design exporteert naar een JPG- of TIFF-formaat, worden de lettertypes automatisch geconverteerd naar pixels.

Bewerkbare vs. 'outlined' lettertypes

Zorg ervoor dat alle lettertypen zijn ingesloten bij het exporteren van uw PDF-bestand. Dit zal in het algemeen automatisch gebeuren wanneer u onze PDF-export instructies volgt. De enige uitzondering is als u fonts met licentie beperkingen gebruikt, welke 'embedding' zal verbieden. In een dergelijk geval moet u de tekst omzetten naar contouren om correcte weergave in print te garanderen.

Echter, zodra deze stap is voltooid moet u er rekening mee houden dat u de tekst niet langer kunt bewerken. Zorg er dus voor dat u een kopie van het bewerkbare origineel heeft en sla de 'outlined' bestanden als extra versie(s) op in het geval u aanpassingen, revisies of andere tekst bewerkingen moet uitvoeren.

In het oorspronkelijke bestand kunt u nog steeds de tekst bewerken en correcties maken.

Om fouten te voorkomen die kunnen optreden bij het gebruik van 'true type' lettertypes, raden we aan om in het algemeen tekst om te zetten naar contouren. Op deze manier bent u er zeker van dat uw design er precies zal uitzien zoals u het bedoeld heeft, zonder het risico te lopen dat fonts ontbreken, of fonts vervangen worden door verschillende karakters (dit kan gebeuren in zeldzame gevallen als fonts verschillend opgedeeld zijn gebaseerd op regio's en soorten van sets)

Deze laatste afbeelding C geeft een voorbeeld van wat er gebeurt bij het openen van het bestand op een computer welke de decoratieve lettertypen geïnstalleerd heeft. De bewerkbare tekst is vervangen met een alternatief lettertype, en dus is de weergave incorrect. De kopie hieronder met de tekst omgezet naar contouren handhaaft het lettertype en wordt correct geprint.